Presentationer

Det här programmet behöver knappast någon närmare presentation. Det är ett vanligt program som vi presenterar olika ämnen med. Det intressanta blir då vi sammanfogar programmet med olika tilläggsfunktioner som börjar finnas.

Jag har nyss börjat testa en ny app/webbsida som heter NearPod. I den kan man infoga PowerPoint- eller pdf-filer och sedan infoga interaktiva frågor var som helst i i filen. Jag testade detta med åk 8 på matematik och de tyckte att det var intressant med frågor mitt i presentationen. Som lärare gillade jag att direkt få feedback om vem som hängt med och vem som behövde mera hjälp. Nackdelen var att jag upplevde att genomgången tog mycket tid, men det kan bero på att ämnet var svårt och att både eleverna och jag var ovana. Jag trodde att animeringarna i PP skulle hänga med, men det gjorde de inte så man borde tänka på det om man gör en PP som man vill använda i NearPod. Det är då bättre att göra nya sidor än att ha animeringar.

 

Office Mix är ett intressant verktyg som jag hörde om ifjol på ”IT-dagar/workshops” i Helsingfors. Användningsmöjligheterna är säkert många och det är ett ypperligt verktyg för flipped classroom. Man kan göra inspelningar av en slide i PP så att den blir en film med ljud som vi själva talar in. Vi kan också lägga till en liten bild av oss själva då vi pratar på sliden. Vi kan lägga in interaktiva frågor på någon slide så att användaren direkt märker om hen inte lyssnat.

Länk till video